Германия одобри Закон за самоопределение“, улесняващ промяната на пола. Депутатите

...
 
Германия одобри Закон за самоопределение“, улесняващ промяната на пола. Депутатите
Коментари Харесай

Германия одобри „Закон за самоопределение“, улесняващ промяната на пола 

 

Германия утвърди „ Закон за самоопределяне “, улесняващ смяната на пола. Депутатите утвърдиха законодателство, което ще улесни транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да трансформират името и пола си в формалните си документ.

„ Законът за самоопределяне “ е една от няколкото обществени промени, обещани от демократичното съдружно държавно управление на канцлера Олаф Шолц и ще влезе в действие на 1 ноември.

Германия, която е страната в Европейски Съюз с най-многобройно население, последва няколко други страни, които също одобриха сходни закони. Долната камара на Народното събрание утвърди законопроекта с 374 гласа „ за “ против 251 „ срещу “ и 11 „ въздържал се “.

Приетото законодателство ще разрешава на пълнолетните хора да трансформират личното име и пола си по документи в службата по вписванията без спомагателни формалности. Те ще би трябвало да подадат уведомление в службата три месеца преди смяната.

Законът, който сега е мощ, изисква физическите лица, които желаят да сменят пола си, записан в формалните документи, първо да получат оценки от двама специалисти „ задоволително добре осведомени със характерните проблеми на транссексуализма “, а по-късно и правосъдно решение.

Този закон е признат преди към 40 години и от този момент немският висш съд е отменил някои от наредбите му, изискващи хората да се разведат, да бъдат стерилизирани и да се положат на интервенция за промяна на пола.

Новото законодателство се концентрира върху правната еднаквост на физическите лица. То не включва никакви промени в немските разпореждания за интервенциите за смяна на пола.

Новите правила ще разрешат на малолетните на 14 и повече години да трансформират името и юридическия си пол с утвърждението на своите родители или настойници. Ако те не са съгласни, юношите ще могат да изискат от фамилен съд да разреши смяната.

В случаите на деца под 14 години родителите или настойниците им ще би трябвало да подават заявки в службата по вписванията от тяхно име.

След като формалната смяна на името и пола влезе в действие, няма да се позволяват други промени в продължение на една година.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР